Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Dublu atentat la Damasc, soldat cu zeci de morţi

Cel puţin 55 de persoane au fost ucise şi alte 372 rănite în urma unor atentate care au lovit joi capitala siriană, potrivit televiziunii de stat, care prezintă un bilanţ provizoriu al Ministerului Sănătăţii. Regimul lui Bashar al-Assad a acuzat imediat teroriştii, termen prin care Guvernul defineşte Opoziţia. De partea lor, responsabilii Opoziţiei aruncă responsabilitatea în curtea autorităţilor.

Exploziile au avut loc aproape simultan. Era ora opt dimineaţa. Oamenii se îndreptau spre serviciu, copiii mergeau la şcoală, potrivit agenţiei oficiale de presă Sana, care arată ca de obicei imagini în prim plan cu trupuri dezmembrate şi arse. Se pot vedea de asemenea vehicule distruse de flăcări.

Exploziile, dintre care una cu maşină-capcană au avut loc în cartierul Qazzaz, la sud de Damasc, în apropierea unui complex al serviciilor militare de informaţii.

 

Sélim El Meddeb, corespondentul France 24 în Liban, ţară vecină cu Siria:

 

 

Televiziunea de stat i-a acuzat imediat pe terorişti (aşa cum îi califică regimul pe reprezentanţii Opoziţiei) că s-ar afla în spatele acestor atentate. De partea ei, Opoziţia aruncă responsabilitatea în curtea autorităţilor. Potrivit Consiliului Naţional Sirian, regimul coordonează aceste atacuri, pentru a demonstra că pe teritoriul sirian acţionează grupări armate şi reţeaua teroristă Al-Qaida. Dar şi pentru a le spune observatorilor internaţionali că sunt în pericol. Şeful misiunii ONU a scăpat ca prin urechile acului miercuri, 9 mai, dintr-un atentat petrecut în sudul ţării. Şase soldaţi sirieni au fost răniţi în timpul atacului.