Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ponta: Reîntregim salariile bugetarilor, indiferent de contextul economic

ponta-victor-sursa-politicaromaneascaro.jpg

Victor Ponta (Sursa: www.politicaromaneasca.ro)

Guvernul nu va renunţa la reîntregirea salariilor bugetarilor chiar dacă situaţia economică a Europei se va înrăutăţi în semestrul al doilea al anului. Promisiunea vine de la premierul Victor Ponta, care a declarat duminică faptul că preferă să facă economii şi să taie din cheltuielile de la alte capitole pentru a nu amâna sau anula măririle salariale. Guvernul intenţionează să mărească salariile bugetarilor cu 8% de la 1 iunie şi cu un procent aproximativ egal, de la 1 decembrie 2012.

Întrebat într-o emisiune difuzată duminică de Pro Tv dacă Guvernul va efectua a doua tranşă de majorare a salariilor în sectorul bugetar, în cazul în care situaţia economică va fi sub aşteptări spre finalul anului şi în contextul în care Executivul nu are în prezent bani decât pentru prima etapă de reîntregire a salariilor, premierul a răspuns afirmativ.

"Nu cu orice preţ, pentru că nu despre asta e vorba. Este vorba despre ceea ce am reuşit să aflăm practic înainte de a intra în Palatul Victoria şi în sediul Ministerului de Finanţe, pentru că noi am avut o situaţie specială: am negociat cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale înainte de a fi învestiţi în funcţie şi a pune piciorul fizic în Palatul Victoria şi în Ministerul Finanţelor", a spus şeful Guvernului.

Salariile bugetarilor, mărite, cu orice preţ

Victor Ponta, Premier

AscultăDownload

Guvernul intenţionează să mărească salariile bugetarilor cu 8% de la 1 iunie şi cu un procent aproximativ egal, de la 1 decembrie 2012, chiar dacă situaţia economică la nivel european este departe de a fi stabilă. De asemenea, şi pensionarii îşi vor primi banii reţinuţi ilegal pentru CAS, indiferent de ce se întâmplă cu economia UE, mai spune Victor Ponta.

Ponta a mai amintit că fostul Guvern Ungureanu a început un lucru bun la ANAF, printr-un proces de reducere a evaziunii fiscale şi de colectare mai bună a veniturilor la buget, şi a precizat că speră şi în încasări mai bune la buget prin eliminarea cheltuielilor "clientelare".