Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


6 morţi, în urma cutremurului din Italia

Cel puţin şase persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite în urma cutremurului de 5,9 grade produs duminică dimineaţă în nordul Italiei, informează ziarul La Repubblica, în ediţia online. Consulatul General al României la Bologna a comunicat, duminică, că până la această oră nu deţine nicio informaţie care să confirme că printre victimele cutremurului din Italia se află şi cetăţeni români.

Epicentrul seismului produs la ora locală 4.04 (5.04, ora României) a fost în regiunea Emilia-Romagna (nord), undele seismice fiind resimţite în toată partea de nord a Italiei.

Potrivit Protecţiei civile, cinci persoane au murit în provincia Ferrara, iar una în oraşul Bologna. Patru persoane care lucrau în schimbul de noapte au murit după prăbuşirea halei unei fabrici în localitatea Sant'Agostino din provincia Ferrara. În aceeaşi localitate, o femeie a făcut stop-cardiac pentru că s-a speriat de cutremur. În Bologna, o altă femeie, în vârstă de 37 de ani, a murit tot de spaimă.

Seismul de 5,9 grade pe scara Richter fusese precedat de un cutremur de 4,1 produs la ora 1.15 (2.15, ora României).

Epicentrul a fost localizat în zona San felice sul Panaro (provincia Modena), la 36 de kilometri nord de Bologna, la o adâncime de 10,1 kilometri.

În afară de Emilia-Romagna, cutremurul a fost resimţit în regiunile Toscana, Veneto, Lombardia, Trentino Alto-Adige şi Friuli Veneţia Giulia.

Potrivit ziarului La Repubblica, o biserică veche s-a prăbuşit în localitatea San Felice sul Panaro, însă în interior nu era nicio persoană.

La Milano, lumea intrase în panică după seismul iniţial, produs la ora 1.15, iar mulţi oameni au petrecut noaptea pe străzi.

Consulatul General al României la Bologna a comunicat, duminică, că până la această oră nu deţine nicio informaţie care să confirme că printre victimele cutremurului din Italia se află şi cetăţeni români.

"Consulatul General al României la Bologna se află în contact cu autorităţile locale pentru a verifica dacă printre persoanele afectate de cutremur se află şi cetăţeni români. Până la această oră nu a fost primită nicio informaţie care să confirme acest lucru şi nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară", se spune într-un comunicat al MAE.