Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zeci de morţi într-un atentat în Yemen

zeci-morti-intr-un-atentat-yemen.jpg

Experţi la locul atentatului din Sanaa, Yemen (Foto: Reuters/Khaled Abdullah).

Zeci de oameni au fost ucişi şi mulţi alţii răniţi în urma unui atentat sinucigaş cu bombă, în capitala Yemenului, Sanaa. Atacul a fost îndreptat împotriva armatei yemenite.

Explozia a provocat panică printre soldaţii care făceau repeţii pentru evenimentele ce vor marca Ziua Unităţii Naţionale în Yemen, marţi, 22 mai.

Unele informaţii arată că explozia din Sanaa a făcut aproape o sută de morţi şi circa trei sute de răniţi, potrivit Euronews.

Ministrul yemenit al Apărării se afla şi el la locul atentatului sinucigaş, dar nu a avut de suferit.

Autorul atacului cu bombă purta o uniformă militară, potrivit primelor informaţii.

Sprijinit de Statele Unite, noul preşedinte al Yemenului a reînnoit angajamentul de luptă împotriva reţelei teroriste al-Qaeda.

Ministerul yemenit de Interne a precizat că deţine informaţii potrivit cărora organizaţia plănuieşte misiuni sinucigaşe.

Măsurile de securitate au fost întărite. Efectivele de poliţie şi soldaţi de pe străzile capitalei Sanaa au fost dublate.

În prima parte a lunii mai, armata yemenită a lansat o ofensivă antiteroristă în sudul ţării. Mai mulţi militanţi şi soldaţi au murit în timpul confruntărilor din week-end. Un instructor american a fost rănit prin împuşcare într-un port de la Marea Roşie.