Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zeci de copii, victime ale violenţelor din Siria

Peste 90 de civili, dintre care 25 copii, au fost ucişi şi alţi 100 răniţi vineri în urma bombardamentelor forţelor guvernamentale asupra oraşului Houla din centrul Siriei. Este bilanţul oferit de Observatorul sirian al Drepturilor Omului (OSDO), citat de AFP. OSDO, dar şi Opoziţia siriană cer intervenţia ONU.

 

"Este un veritabil masacru care are loc în timp ce obsevatorii ONU menţin tăcerea", acuză liderii OSDO.

Bombardamentele au început vineri la prânz în regiunea Hula, în special în oraşele Taldo, la sud, şi Tibe la vest şi au continuat până în zori, a precizat el.

Sâmbătă, numeroşi locuitori din Tibe şi Taldo fugeau spre centrul Hula de teama unor noi bombardamente, în timp ce înregistrările video realizate de amatori şi postate pe YouTube arată imagini teribile cu cadavre de copii zăcând pe sol.

Un apel către ONU a fost lansat şi de Consiliul Naţional Sirian (CNS). Principala coaliţie a opoziţiei de la Damasc a cerut azi Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite să convoace de urgenţă o reuniune, după masacrul civililor de la Houla.

Aproximativ 10 mii de persoane au murit în Siria de la începutul revoltei împotriva regimului lui Bashar al-Assad, în martie 2011.