Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Scene de panică, după seismul de marţi din Italia

scene-panica-seismul-marti-italia.jpg

Tablou dezolant, după seismul din Modena (Foto: Reuters/Giorgio Benvenuti)

Cel puţin 15 oameni au murit marţi dimineaţă, într-un cutremur de 5,8 grade pe scara Richter, produs în provincia Modena. Peste 400 de seisme sau replici au afectat Italia de la cutremurul de 6 grade, înregistrat pe 20 mai, potrivit presei locale, citate de AFP.

Epicentrul cutremurului de marţi dimineaţă a fost localizat în comuna Finale Emilia din provincia nordică Modena, la o adâncime de aproximativ zece kilometri.

Printre morţi se află şi preotul paroh din Rovereto di Novi, Don Ivan Martini, anunţă RAI News24, precizând că acesta a fost prins sub moloz.

La Bologna au avut loc scene de panică, iar şcolile au fost evacuate. Peste 400 de cutremure sau replici au afectat Italia de la seismul cu magnitudinea de 6 grade, înregistrat pe 20 mai.

Noul seism a fost resimţit în toată zona central-nordică a Italiei, de la Bolzano, în apropiere de frontiera cu Austria, până la Milano şi Toscana.

"Garantez că statul va face ce trebuie şi tot ce se poate în cel mai scurt timp, pentru a garanta revenirea la o viaţă normală în această regiune importantă pentru Italia", declară premierul italian, Mario Monti.

În urma cutremurului din 20 mai, Guvernul italian a decretat starea de catastrofă naturală pentru această regiune şi a alocat 50 de milioane de euro pentru primele operaţiuni de asistenţă.