Ministerul Educaţiei verifică listele de la BAC-ul olimpicilor

elevi-clasa.jpg

(Sursa: http://www.romania-insider.com)

O serie de investigaţii au fost demarate de Ministerul Educaţiei în urma rezultatelor slabe obţinute la bacalaureatul pentru olimpici de luna trecută. Atunci un număr surprinzător de mare de candidaţi, în special din şcoli sportive, au fost înscrişi la sesiunea specială de examen, iar rata de promovabilitate a fost mult sub aşteptări. Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că mai multe federaţii sportive din ţară sunt în centrul anchetei.

 

Liviu Pop spune că 14 federaţii sportive "au probleme" cu listele candidaţilor, urmând să se stabilească dacă, în cazul a 294 de candidaţi, calendarul activităţilor nu le permitea să dea examenul în sesiunea normală.

Verificările referitoare la listele de anul acesta au început după ce preşedintele COSR, Octavian Morariu, s-a declarat surprins de numărul mare al candidaţilor, precizând că la Centrele Naţionale Olimpice pentru Pregătirea juniorilor activează doar 108 sportivi cu vârsta de bacalaureat, mult mai mic decât cel al elevilor înscrişi în sesiunea specială.

Rata de promovabilitate a bacalaureatului olimpicilor din acest an a fost de numai 35%, în condiţiile în care numărul de candidaţi înscrişi a fost 900, cu 50% mai mare faţă de 2011.

Anul trecut 99% dintre cei înscrişi au trecut cu bine de examenul maturităţii. În 2011, la sesiunea specială pentru participanţii la olimpiade şi competiţii internaţionale, în sălile de examen nu au fost instalate camere de supraveghere.