Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Val de atentate în Irak, soldat cu zeci de morţi

val-atentate-irak-soldat-zeci-morti.jpg

Atentat în Irak (Foto: Reuters/Ako Rasheed)

Mai multe atacuri petrecute miercuri dimineaţă în Irak s-au soldat cu zeci de morţi. A fost vorba de atentate cu bombă şi atacuri armate în Bagdad şi alte şase oraşe irakiene.

Irakul a fost lovit de o serie de 26 de atentate cu bombă, dintre care 12 cu maşină-capcană. Atacurile au avut loc la Bagdad, Hilla, Kerbala, Azizia, Balad, Baaquba şi Mosul. Alte trei atacuri armate au fost comise la Bagdad şi Baaquba.

Cel mai violent atac a avut loc la Hilla (situat la 95 de kilometri sud de Bagdad). Acolo, două maşini-capcană au provocat moartea a 19 persoane şi rănirea altor 38.

La Bagdad şi în împrejurimi au explodat aproape zece bombe. Două atacuri armate au avut loc în mai multe cartiere ale Capitalei. Printre persoanele ucise figurează cel puţin trei poliţişti.

Ultimul atac de amploare din Bagdad a avut loc pe 4 iunie, când 25 de oameni au murit după explozia unei maşini-capcană lângă sediul unei fundaţii religioase şiite. Atentatul a fost revendicat de Statul Islamic din Irak, o organizaţie afiliată reţelei Al-Qaida.

Noua serie de atentate are loc în timp ce Bagdadul se pregăteşte pentru o sărbătoare şiită.