Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Închisoare sau spital pentru Adrian Năstase?

inchisoare-spital-adrian-nastase.jpg

Adrian Năstase, condamnat definitiv la închisoare.

Medicii de la Spitalul Floreasca din Capitală vor decide luni dacă Adrian Năstase poate fi transferat sau nu în penitenciar. Decizia urmează să fie luată la solicitarea Poliţiei, spun pentru MEDIAFAX reprezentanţii unităţii sanitare.

Poliţia Capitalei a trimis vineri la Floreasca o solicitare referitoare la starea de sănătate a fostului premier, Adrian Năstase, care a încercat să se sinucidă acum câteva zile, după ce instanţa supremă a decis că trebuie să facă doi ani de închisoare.

Poliţiştii vor să afle dacă Năstase poate fi mutat în penitenciar, pentru a executa pedeapsa.

"Solicitarea a fost primită vineri, după ora 17, astfel că nu a putut fi înregistrată la Registratura unităţii sanitare. Acest lucru se va întâmpla luni, la ora 8, după care o comisie specială de medici se va întruni pentru a decide dacă pacientul poate fi transferat", spun cei de la Floreasca.

Din comisie vor face parte medicii care s-au ocupat de fostul premier după internare, inclusiv Şerban Brădişteanu şi Ioan Lascăr.

Brădişteanu afirma joi că Adrian Năstase suferă de mai multe afecţiuni, printre care diabet şi hipertensiune.

Avocaţii fostului premier au depus joi o cerere de amânare a executării pedepsei. Amânarea poate fi cerută o singură dată, pentru o perioadă de cel mult trei luni.