Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adrian Năstase, chemat la IML. Medicul Brădişteanu, urmărit penal

Adrian Năstase trebuie să se prezinte, miercuri, la Institutul de Medicină Legală (IML), cu toate documentele medicale. Pe de altă parte, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul medicului Şerban Brădişteanu şi a trei ofiţeri de Poliţie, pentru favorizarea infractorului.

Dacă Spitalul Floreasca transmite că Adrian Năstase nu poate fi transportat la IML, fostul premier va fi examinat în secţia în care este internat.

Poliţia Capitalei a cerut marţi o expertiză medico-legală, pentru a vedea dacă afecţiunile medicale pe care le prezintă Adrian Nastase pot fi tratate în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi dacă aceste afecţiuni permit transportarea în siguranţă a pacientului la penitenciarul indicat de comisie.

Între timp, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul medicului Şerban Brădişteanu şi a trei ofiţeri de Poliţie, pentru favorizarea infractorului, adică a lui Adrian Năstase. "Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se referă la îngreunarea executării pedepsei aplicate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim-ministru Adrian Năstase", informează Direcţia Naţională Anticorupţie.

Cu alte cuvinte, ar exista unele dubii în legătură cu diagnosticul pus de medic în cazul lui Adrian Năstase. Televiziunile de ştiri susţin, citând unele surse, că de fapt rănile fostului premier nu ar fi necesitat internarea în spital.

Procurorii DNA suspectează că între persoanele vizate în acest dosar au existat înţelegeri premergătoare legate de modul în care să se facă arestarea şi ulterior încarcerarea lui Adrian Năstase.

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a spus marţi la Consiliul Superior al Magistraturii că vor fi făcute verificări privind modul în care poliţiştii judiciari au pus în aplicare decizia de condamnare a fostului premier.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă pe 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii". Adrian Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe 21 iunie.