Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Accident grav în Ucraina

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Paisprezece pelerini ruşi au murit şi alţi 29 au fost răniţi sâmbătă, după ce autocarul cu care se deplasau s-a răsturnat, într-o regiune din nordul Ucrainei, a anunţat Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă.

"Potrivit ultimelor informaţii, au murit 14 persoane" dintr-un total de 43 de cetăţeni ruşi care se aflau la bord, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Dintre cei 29 de răniţi, care au fost spitalizaţi în două clinici de la Cernighiv, şase se află în stare gravă, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Drama s-a produs vineri dimineaţa devreme, pe un drum din regiunea Cernighiv. Autocarul a intrat pe contrasens, după care s-a răsturnat, a precizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Pelerinii, originari din oraşul Vekilie Luki, în vestul Rusiei, se îndreptau spre o mănăstire ortodoxă din vestul Ucrainei, a adăugat ministerul.

Autorităţile ruse se pregăteau să trimită un avion în Ucraina, pentru a-i repatria pe supravieţuitori.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a transmis condoleanţe familiilor victimelor, într-un mesaj adresat preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat preşedinţia ucraineană.