Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Accident grav în Ucraina

Paisprezece pelerini ruşi au murit şi alţi 29 au fost răniţi sâmbătă, după ce autocarul cu care se deplasau s-a răsturnat, într-o regiune din nordul Ucrainei, a anunţat Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă.

"Potrivit ultimelor informaţii, au murit 14 persoane" dintr-un total de 43 de cetăţeni ruşi care se aflau la bord, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Dintre cei 29 de răniţi, care au fost spitalizaţi în două clinici de la Cernighiv, şase se află în stare gravă, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Drama s-a produs vineri dimineaţa devreme, pe un drum din regiunea Cernighiv. Autocarul a intrat pe contrasens, după care s-a răsturnat, a precizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Pelerinii, originari din oraşul Vekilie Luki, în vestul Rusiei, se îndreptau spre o mănăstire ortodoxă din vestul Ucrainei, a adăugat ministerul.

Autorităţile ruse se pregăteau să trimită un avion în Ucraina, pentru a-i repatria pe supravieţuitori.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a transmis condoleanţe familiilor victimelor, într-un mesaj adresat preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat preşedinţia ucraineană.