Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Parteneriat Valonia - Bruxelles - România în domeniul animaţiei culturale pentru copii şi tineri

tabara-vara-copii.jpg

Tabăra de vară de la Poiana Pinului, ediţia 2011

Delegaţia Valonia-Bruxelles susţine taberele de vară organizate în luna iulie de Centrul Cultural Francofon din Buzău cu sprijinul partenerilor săi.

Tabăra destinată copiilor şi tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 15 ani va fi organizată la Poiana Pinului ca Festivalul Francofoniei şi va primi în perioada 16-22 iulie participanţi din mai multe ţări francofone. Ea va beneficia de ajutorul preţios al 26 de tineri animatori culturali  belgieni francofoni din Unitatea Les Guides Horizons din Liège Ste Walburge, care vor propune diverse activităţi şi ateliere. Participarea tinerilor belgieni francofoni se înscrie în seria proiectelor iniţiate de asociaţia « Tineri în România », asociaţie membră a Coordinării Naţionale Belgiene : Partenariat Villages Roumains, ale cărei proiecte sunt susţinute de Biroul din Bruxelles al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România.

Cea de-a doua tabără, destinată tinerilor de la 15 la 25 de ani, va fi organizată la Predeal în perioada 24-30 iulie sub numele Franco-aventure. Mai multe ateliere vor fi propuse participanţilor, printre care şi ateliere de teatru animate de Christian Wery (Namur), care are o bogată experienţă în animarea de ateliere de expresie prin mişcare şi cuvânt şi ateliere de teatru. Prezenţa sa la tabără este susţinută de Delegaţia Valonia-Bruxelles.

Informaţii complementare: www.jeunesenroumanie.org