Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Accident rutier cu 26 de victime, în Mexic

Cel puţin 26 de persoane au murit şi alte 27 au fost rănite, dintre care 18 se află în stare gravă, în accidentul unui autocar care s-a prăbuşit într-o prăpastie, în statul mexican Nayarit (vest), a declarat pentru AFP Protecţia civilă locală.

Vehiculul venea de la "Chihuahua şi avea ca destinaţie satul Rincon de Guayabitos. Accidentul a avut loc la ora 04:00 dimineaţa. Avem 26 de morţi şi 27 de răniţi" printre care şi copii, a declarat prin telefon ofiţerul de gardă al Protecţiei civile din Nayarit, Omar Landazuri, după o primă declaraţie în care bilanţul era de 21 de morţi.

"Autocarul s-a răsturnat, a început să cadă în prăpastie şi oamenii au fost aruncaţi afară", a adăugat acesta anterior.

Primele ipoteze menţionează un exces de viteză sau posibilitatea ca şoferul să fi adormit la volan. Accidentul a avut loc la aproximativ 750 de kilometri nord-vest de Mexico.

Directorul Protecţiei civile a statului Nayarit, Martin Tapia, a declarat că vehicului a căzut 100 de metri şi transporta peste 50 de persoane.

Acesta este al treilea accident grav ce implică un autocar în Mexic de la începutul anului.

Cel mai grav s-a produs la 20 aprilie, când un vehicul care transporta muncitori agricoli a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, provocând moartea a 43 de persoane în statul Veracruz (est).