Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cine sunt cei mai proşti şoferi din Europa?

cine-sunt-cei-mai-prosti-soferi-europa.png

Italienii, cei mai proşti şoferi europeni, potrivit unui studiu.

Este vară şi cei mai mulţi dintre noi pleacă în vacanţă… Unii optează pentru o călătorie prin Europa cu maşina personală sau închiriază o maşină în ţara unde îşi petrec vacanţa. O pagină de Internet de specialitate din Olanda ne avertizează de ce ţări să ne ferim.

Dacă mergeţi cu maşina în Italia, feriţi-vă de şoferii de acolo, care "conduc" în topul celor mai mari pericole la volan: 23% dintre cei care au răspuns chestionarului făcut de pagina de Internet Zoover.nl consideră că temperamentalii italieni sunt cei mai proşti şoferi. Ei sunt urmaţi de greci, descrişi de peste 15% dintre turişti ca nişte şoferi de care e bine să te fereşti.

Pe poziţia a treia se află polonezii, urmaţi de germani, francezi, olandezi, spanioli, britanici, belgieni şi suedezi. Opiniile sunt, evident, subiective. Un studiu mai obiectiv al Comisiei Europene modifică puţin topul celor mai periculoşi şoferi, studiu în care se ţine cont în principal de numărul de accidente provocate de diversele naţionalităţi de şoferi. În acest clasament, primele locuri sunt ocupate de şoferii români, de cei bulgari şi de cei polonezi.

În schimb, fruntaşi în trafic ar fi şoferii suedezi, cei mai disciplinaţi şi cei cu cele mai puţine accidente fatale la activ, urmaţi de britanici, olandezi şi irlandezi. În acest clasament al ţărilor cu cei mai buni şoferi, Germania ocupă poziţia a şasea, Franţa ocupă locul 11, iar ultimele poziţii sunt împărţite de Polonia, Bulgaria, Grecia şi România.

În fine, să mai spunem că un alt clasament, de această dată la nivel de oraşe, plasează Bucureştiul pe poziţia a noua, între cele mai periculoase oraşe pentru şoferi la nivel mondial. Potrivit paginii de Internet opentravel.com, şoferii bucureşteni sunt agresivi şi violenţi şi claxonează tot timpul. Cei mai indisciplinaţi şoferi s-ar găsi în Bombay, Cairo şi Montreal.