Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Criză umanitară în Coreea de Nord

criza-umanitara-coreea-nord.jpg

Imagini de la inundaţiile care au afectat Coreea de Nord în 2009 (Foto: Reuters)

Coreea de Nord a cerut ajutor alimentar internaţional de urgenţă, după inundaţiile catastrofale din luna iulie, potrivit site-ului BBC News. Cel puţin 119 oameni au murit şi alte zeci de mii au rămas fără adăpost, în urma revărsării apelor.

ONU anunţă că Phenianul a solicitat ajutor alimentar de urgenţă, în urma inundaţiilor devastatoare de luna trecută din Coreea de Nord.

Un purtător de cuvânt al ONU de la New York a confirmat că Guvernul de la Phenian a cerut Organizaţiei Naţiunilor Unite un ajutor de urgenţă, constând în alimente şi combustibil.

Oficialii ONU din Coreea de Nord precizează că nevoia de ajutor internaţional este urgentă, după ce au evaluat pagubele în regiunile devastate de inundaţii.

Presa de stat informează că cel puţin 119 oameni au murit şi alte zeci de mii au rămas fără adăpost în urma inundaţiilor din Coreea de Nord.

Prejudiciile aduse de inundaţiile din Coreea de Nord infrastructurii şi terenurilor agricole afectează o ţară care se confruntă deja cu o criză alimentară majoră. Locuitorii din mai multe zone au nevoie urgentă de alimente şi apă potabilă.

Crucea Roşie Internaţională a anunţat deja că va aloca peste 300 de mii de dolari pentru victimele inundaţiilor din Coreea de Nord.