Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raid militar egiptean în peninsula Sinai

raid-militar-egiptean-peninsula-sinai.jpg

Soldaţi egipteni, în peninsula Sinai (Foto: Reuters/Stringer)

Armata egipteană a lansat miercuri un raid aerian asupra peninsulei Sinai, la trei zile după ce 16 soldaţi egipteni au fost ucişi într-un atac atribuit unor militanţi islamişti.

În total, 20 de militanţi au fost ucişi miercuri într-un atac cu elicoptere egiptene în Sinai, potrivit televiziunii egiptene de stat.

Raidul militar din Sinai vine la trei zile după ce 16 soldaţi egipteni au fost ucişi într-un atac atribuit unor militanţi islamişti, relatează AFP.

Un oficial militar din Sinai a declarat sub protecţia anonimatului că "20 de terorişti au fost ucişi" într-o operaţiune lansată asupra satului Tumah.

Alţi oficiali au anunţat lovituri aeriene în zona oraşului Sheikh Zuwayid, aproape de sat.

Potrivit armatei egiptene, care a promis să "răzbune" moartea militarilor egipteni, atacul de duminică a fost comis de 35 de "terorişti", susţinuţi cu tiruri de mortieră provenind de pe teritoriul Fâşiei Gaza.

Egiptul a decis să închidă terminalul de la Rafah, la frontiera sa cu Fâşia Gaza. Terminalul este singurul punct de trecere între teritoriul palestinian, controlat de către mişcarea islamistă Hamas şi lumea exterioară, care nu este controlat de către Israel.