Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Verdict în cazul Anders Breivik: 21 de ani de închisoare!

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Extremistul de dreapta Anders Behring Breivik a fost condamnat la 21 de ani de închisoare de către Tribunalul din Oslo, Norvegia. El a fost declarat vinovat de "acte teoriste", pentru uciderea a 77 de persoane pe 22 iulie 2011, relatează AFP. Avocatul lui Anders Breivik a declarat că clientul său nu intenţionează să conteste în apel verdictul, care este conform cu ceea ce doreşte el.

Tribunalul din Oslo l-a declarat în unanimitate pe Anders Breivik (33 de ani) responsabil de actele sale.

În acest timp, extremistul de dreapta, a ascultat verdictul cu zâmbetul pe buze, îmbrăcat într-un costum negru, cămaşă albă şi cravată gri.

Pe 22 iulie 2011, Breivik a ucis 77 de persoane, dintre care opt într-un atentat cu bombă comis împotriva sediului Guvernului din Oslo şi 69 în timpul atacului armat de pe insula Utoeya, unde avea loc o tabără de vară a tinerilor laburişti.

Anders Breivik şi-a recunoscut faptele, dar a pledat nevinovat, afirmând că a acţionat pentru a-şi proteja ţara împotriva multiculturalismului.

Avocatul lui Anders Breivik a declarat că clientul său nu intenţionează să conteste în apel verdictul, care este conform cu ceea ce doreşte el, relatează AFP.