Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Prinţul Harry, trimis în Afganistan

printul-harry-trimis-afganistan.jpg

Prinţul Harry, o nouă misiune în Afganistan.

Prinţul Harry participă la o misiune militară de patru luni în Afganistan. El este pilot pe un elicopter de luptă în armata britanică. Prima lui misiune în această ţară a avut loc în urmă cu patru ani.

"Prinţul Harry, cunoscut sub numele «căpitanul Wales», a ajuns astăzi la Camp Bastion, în provincia Helmand din sudul Afganistanului, pentru a-şi începe o misiune temporară în calitate de pilot pe un elicopter Apache", arată Ministerul britanic al Apărării, într-un comunicat de presă.

"Aflat la Camp Bastion, cea mai mare bază militară a coaliţiei internaţionale din Afganistan, escadronul lui va avea un rol de supraveghere, descurajare şi, dacă va fi necesar, de luptă şi escortare a altor aparate aeriene. Ca pentru toate desfăşurările de forţe operaţionale, cea a căpitanului Wales a fost planificată cu mult timp înainte, iar ameninţările la adresa lui sau a anturajului său au fost luate în considerare", precizează comunicatul.

Prinţul Harry (27 de ani) este al treilea în ordinea de succesiune la tronul britanic. El şi-a exprimat în mai multe rânduri dorinţa de a reveni în Afganistan, unde a efectuat o primă misiune în 2008, ce a fost scurtată din motive de securitate, după ce presa britanică a divulgat prezenţa sa în această ţară.

Prinţul Harry este celebru pentru escapadele sale ce pun într-o lumină stânjenitoare Casa Regală britanică. El a ajuns pe prima pagină a ziarelor acum două săptămâni, când presa internaţională a publicat două fotografii care îl prezintă pe prinţ complet gol, alături de câteva femei, într-un hotel din Las Vegas, în timpul vacanţei petrecute în Statele Unite.