Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atentat taliban la Kabul

Un atentat sinucigaş a avut loc sâmbătă în apropierea cartierului general al NATO de la Kabul. Atacul s-a soldat cu şase morţi şi cinci răniţi, în mare parte tineri vânzători ambulanţi, a declarat o sursă guvernamentală, potrivit AFP. Talibanii au revendicat atentatul şi au anunţat că vizau biroul CIA de la Kabul, scrie Agerpres.

Explozia a avut loc în Zona Verde (Green Zone), cartierul diplomatic al Kabulului. Deflagraţia s-a produs în momentul în care un bărbat care mergea cu o motocicletă încărcată cu explozibil s-a aruncat în aer lângă Camp Eggers, o bază cu un personal de 2.500 de oameni, care antrenează forţe de securitate afgane, a afirmat o purtătoare de cuvânt a NATO, potrivit Reuters.

Talibanii au revendicat atentatul: “Unul dintre mujahedinii noştri a avut ca ţintă un birou important de servicii secrete folosit pentru a recruta americani şi afgani pentru spionaj”, a afirmat potrivit Reuters purtătorul de cuvânt al talibanilor Zabihullah Mujahid.
Atentatul are loc cu puţin timp înainte de ceremonia prevăzută pentru comemorarea a 11 ani de la moartea comandantului Massoud, erou al rezistenţei antisovietice şi, mai târziu, antitalibane, ucis in 2001 de militanţi Al Qaida.