Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Grevă generală în Grecia. Ţara e paralizată 24 de ore

greva-generala-grecia-tara-e-paralizata-24-ore.jpg

Proteste în Grecia (Foto: © Getty Images/Milos Bicanski)

Tulburările sociale reizbucnesc în Grecia, ţară măcinată de probleme economice extrem de grave. Aceasta este a treia grevă generală de la începutul acestui an. Populaţia denunţă noile măsuri de austeritate.

Greva generală de miercuri din Grecia este îndreptată împotriva măsurilor prevăzute într-un nou program de austeritate. Este primul protest de acest gen de la instalarea Guvernului condus de Antonis Samaras, după alegerile din luna iunie.

Pentru a treia oară de la începutul acestui an, Grecia va fi paralizată timp de 24 de ore. Sindicatele din sectorul bugetar şi cele din domeniul privat şi-au dat mâna pentru această grevă generală.

Până şi patronii de buticuri îşi vor închide magazinele între orele 11 şi 15, pentru a putea participa la o amplă manifestaţie de stradă, care ar urma să aibă loc în centrul Atenei. Navele rămân ancorate în porturi, iar traficul aerian va fi şi el perturbat câteva ore.

Această grevă generală este îndreptată împotriva măsurilor de austeritate, prin care statul grec vrea să economisească 11 miliarde şi jumătate de euro. De precizat că aceste măsuri nu au fost încă anunţate, dar grecii se aşteaptă la ce e mai rău.

Corespondenta RFI şi RRA la Atena, Monica Chihaia