Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


17 morţi, în urma mai multor atentate în Irak

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

O serie de atentate produse duminică în Irak au dus la moartea a cel puţin 17 persoane şi rănirea altor 33. Surse medicale şi poliţieneşti irakiene anuţă că atacul cel mai grav a avut loc la Taji, la 25 de kilometri nord de Bagdad, unde opt persoane au murit şi alte 22 au suferit răni, în patru atacuri cu automobile-capcană.

 

În capitală un poliţist a fost împuşcat de persoane înarmate, iar în momentul în care o patrulă a sosit la locul respectiv o maşină-capcană a fost detonată, omorând un civil, relatează Mediafax.

Mai la sud, la Kut, exploziile a două maşini-capcană au ucis doi ofiţeri de poliţie, către ora locală 7.15 (6.15, ora României).

În regiunea instabilă Bakuba, la aproximativ 60 de kilometri de Bagdad, exploziile a două maşini-capcană au ucis două poliţişti, în timp ce la Khan Beni Saad cel puţin o persoană a fost ucisă într-un atentat similar.

În ultimele săptămâni, violenţele din Irak s-au intensificat. De la venirea în această ţară a coaliţiai internaţionale condusă de SUA, în martie 2003, confruntările armate violente s-au soldat cu peste 100.000 de victime.

Reţeaua terorista Al-Qaida este considerată principalul autor al atentatelor, în special după retragerea trupelor americane din Irak, la finalul anului trecut.