Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Angela Merkel, întâmpinată cu violenţe la Atena

angela-merkel-intampinata-violente-atena.jpg

Proteste la Atena, aici în septembrie 2012 (Foto: Reuters/Yorgos Karahalis)

Vizita cancelarului german, Angela Merkel, în Grecia este marcată de violenţe de stradă. La Atena, unii manifestanţi au aruncat cu pietre, cu sticle incendiare şi s-au luat la bătaie cu forţele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene.

Peste 25 de mii de oameni s-au adunat marţi în centrul Atenei, pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate. Protestul are loc pe fondul vizitei cancelarului german, Angela Merkel.

De altfel, mulţi greci o consideră pe Merkel responsabilă de măsurile de austeritate impuse Greciei, în schimbul ajutorului financiar necesar scoaterii ţării din criză.

Mii de persoane au ignorat interdicţiile autorităţilor şi au ieşit să protesteze în Piaţa Syntagma din centrul Atenei. Doi protestatari poartă uniforme ale armatei germane şi un steag cu svastică, efectuând salutul nazist.

În cursul protestelor, unii manifestanţi au aruncat cu pietre, cu sticle incendiare şi s-au luat la bătaie cu scutierii, care au folosit gaze lacrimogene, pentru a-i dispersa pe manifestanţii furioşi.