Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


“Naşii” de la CFR, cercetaţi în libertate

tren-pasageri-guradian.jpg

Sursa: theguardian.co.uk

Angajaţii CFR Călători reţinuţi pentru corupţie zilele trecute vor fi cercetati în libertate. Tribunalul Braşov a respins, vineri, toate propunerile de arestare preventivă pentru cele 70 de persoane.

Tribunalul Braşov a respins, vineri, toate propunerile de arestare preventivă pentru cei 70 de angajaţi ai CFR Călători reţinuţi pentru infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu, majoritatea acestora având interdicţie de a părăsi ţara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cercetările vizeaza circa 200 de persoane în acest dosar în care angajaţii CFR sunt acuzaţi că luau bani de la călători fără a elibera bilete.

"Conductorii de tren luau bani de la călătorii care circulau fără bilet. Le cereau bani pentru a nu le întocmi acte premergătoare contravenţiei la regimul circulaţiei pe calea ferată, aşa cum prevede legea. Ulterior, pentru a-şi putea desfăşura în continuare acest gen de activitate dădeau o parte din banii primiţi mai departe către superiori, iar la rândul lor aceştia îi dădeau mai departe mai sus, până la nivelul revizorilor", spunea purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov, Alina Popescu.

Transferul banilor de la conductori către superiorii lor se făcea în toaletele trenurilor, iar mai departe, la Bucureşti, banii erau predaţi prin intermediul chioşcurilor de ziare sau de băuturi răcoritoare de pe peronul Gării de Nord, unde lucrau şi rude ale angajaţilor CFR Călători.

Prejudiciul în acest caz este estimat la aproximativ 200 de milioane de lei.

Sursa citată preciza că pentru acest caz au fost autorizaţi 12 investigatori sub acoperire.

Directorul CFR Călători, Ştefan Roşeanu, declara, joi, că, potrivit estimărilor, aproximativ 30 la sută din călătoriile la nivel naţional sunt fără bilet anual, iar compania pierde în acest fel 100-150 de milioane de lei anual din neîncasarea biletelor la casă.