Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Uraganul Sandy, retrogradat la furtună tropicală

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Statele americane Washington şi New York au declarat stare de urgenţă în aşteptarea uraganului Sandy, după ce intemperiile au lăsat în urmă 38 de morţi în Caraibe. Ulterior, uraganul a fost retrogradat la gradul de furtună tropicală.

Guvernatorul statului New York şi primarul Washingtonului au declarat vineri stare de urgenţă o dată cu apropierea uraganului Sandy, care ar putea lovi în următoarele zile coasta de nord-est a Statelor Unite.

Ulterior, uraganul a fost retrogradat la stadiul de furtună tropicală, în momentul în care se îndrepta spre coastele estice americane, însoţit de rafale de vânt care suflau cu 110 kilometri pe oră, au anunţat meteorologii americani, relatează AFP.

"Sandy a scăzut în intensitate, dar va rămâne o furtună tropicală importantă cu un impact aşteptat la începutul săptămânii următoare", a precizat Centrul american de supraveghere a uraganelor (NHC).

Sandy va continua să înainteze "paralel cu coasta de sud-est a Statelor Unite tot weekendul".

De asemenea, marina americană a decis să trimită în larg aproximativ 20 de nave militare aflate staţionate la baza militară Norfolk, relatează AFP.

Navele vor fi protejate dincolo de zona ce va fi afectată de uragan, au explicat autorităţile de peste ocean.