Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


New York-ul se "închide", înaintea sosirii uraganului Sandy

new-york-ul-se-inchide-sosirii-uraganului-sandy.jpg

Sosirea uraganului Sandy este anunţată pe panourile din Times Square, în New York (Foto: Reuters/Carlo Allegri).

Apropierea uraganului Sandy determină autorităţile din New York să ia măsuri radicale. Circulaţia tuturor mijloacelor de transport în comun (metrouri, autobuze, trenuri) a fost oprită duminică seara. Uraganul va ajunge la New York luni seara. Bursa din New York va fi închisă.

Autorităţile din New York au suspendat circulaţia, de teama unor inundaţii şi pagube provocate de uraganul Sandy, ce urmează să afecteze Coasta de Nord-Est a Statelor Unite.

Măsurile privind traficul ar urma să dureze până luni sau marţi. Perturbări importante de trafic sunt aşteptate până miercuri.

Uraganul Sandy a provocat deja duminică de-a lungul Coastei de Est anularea a mii de curse aeriene şi evacuarea a sute de mii de persoane la New York şi din anumite zone de coastă.

Preşedintele Barack Obama i-a îndemnat pe americani să ia pericolul "foarte în serios". Rafalele de vânt atingeau duminică noapte 120 de kilometri pe oră.

Din cauza uraganului Sandy, Consiliul de Securitate al ONU, al cărui sediu se află la New York a anulat reuniuni la care ar fi urmat să participe preşedinţi din America Latină.

Pieţele de capital din Statele Unite vor fi închise luni şi, posibil, marţi, ca urmare a temerilor autorităţilor de reglementare, operatorilor burselor şi traderilor privind integritatea pieţelor în faţa uraganului Sandy, potrivit CNBC.