Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ciclonul Sandy face ravagii în Statele Unite

Cel puţin 13 persoane au murit în Statele Unite şi Canada, din cauza vântului extrem de puternic şi inundaţiilor provocate de către ciclonul Sandy. Aproximativ cinci milioane de persoane au rămas fără curent electric, din cauza unor pene de electricitate.

Autorităţile din statele New York, New Jersey, Pennsylvania, Virginia şi North Carolina au anunţat luni 12 morţi. De partea ei, Poliţia din Toronto a anunţat că o femeie a murit, în urma prăbuşirii unor bucăţi de moloz, smulse de rafale de vânt.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise de uraganul Sandy în statul New York. Ciclonul a produs scufundarea unei replici a velierului cu trei catarge HMS Bounty, construit în 1962 şi devenit celebru în cinema, în largul statului North Carolina, din sud-est.

Circa cinci milioane de persoane au rămas fără curent electric, din cauza unor pene de electricitate, potrivit BBC.

Uraganul Sandy a lovit luni seara coasta de est a Statelor Unite, în regiunea statului New Jersey. La New York, apele au inundat străzile Manhattanului, arzând transformatoare şi lăsând oraşul în întuneric, situaţie fără precedent în ultimii 50 de ani.