Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Uraganul Sandy în imagini: New York-ul, măturat de ape (galerie foto France 24)

Preşedintele american a decretat marţi dimineaţă stare de "catastrofă majoră" în statul New York, din cauza uraganului Sandy. Decizia anunţată de Barack Obama "permite accesul la fondurile federale pentru persoanele afectate în comitatele Bronx, Kings, Nassau, New York, Richmond, Suffolk şi Queens", arată Casa Albă într-un comunicat. Starea de castastrofă majoră a fost decretată şi pentru New Jersey.

Uraganul Sandy a omorât cel puţin 17 persoane în Statele Unite şi Canada, potrivit CNN. Între cinci şi şase milioane de oameni au rămas fără curent electric la Washington DC şi în alte state americane. Bursa de la New York rămâne închisă marţi, pentru a doua zi consecutiv, o premieră în peste o sută de ani.

Galeria foto de mai jos vorbeşte de la sine despre efectele devastatoare ale uraganului Sandy. Mai multe imagini, pe site-ul france 24.

 

 

Necdet Celik, jurnalist la cotidianul Zaman, cel mai important ziar din Turcia ne povestește cum se vede România din Turcia.

Teaser: 

Necdet Celik, jurnalist la cotidianul Zaman, cel mai important ziar din Turcia ne povestește cum se vede România din Turcia.

Categorie: 
Emisiunile RFI RO
 
 
 
Regizorul Cosmin Chivu, despre situaţia de la New - York, în dialog cu Matei Vişniec