Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dennis Rodman şochează opinia publică americană

Dennis Rodman a reuşit să creeze o nouă controversă legată de prezenţa sa în Coreea de Nord. Fostul baschetbalist american, aflat la Phenian pentru un meci demonstrativ pentru prietenul său, Kim Jong-un, şi-a ieşit din fire într-o intervenţie la CNN, când a fost întrebat despre un compatriot de-al său deţinut în Coreea de Nord, potrivit AFP.

Denis Rodman a avut o răbufnire în momentul în care a fost chestionat de un jurnalist al CNN dacă l-a întrebat pe liderul nord-coreean, Kim Jong-un, despre soarta lui Kenneth Bae, un american arestat în Coreea de Nord şi condamnat la 15 ani de închisoare într-un lagăr de muncă, pentru că ar fi vrut să înlăture de la putere regimul.

"Voi ştiţi ce a făcut el în această ţară? De ce este deţinut în această ţară? Mi-ar plăcea să vorbesc despre aceasta", a declarat fostul baschetbalist, pe un ton ridicat.

"Kenneth Bae a făcut un truc. Dacă aţi şti ce a făcut Kenneth Bae!", a continuat el.

Afirmaţiile lui Rodman au provocat furia familiei americanului condamnat în Coreea de Nord. Declaraţiile fostului sportiv sunt şocante şi revoltătoare, spune sora lui Kenneth Bae, Terri Chung, potrivit CNN.