Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


C-tin Dudu Ionescu: Ce s-a întâmplat la IPJ Olt depăşeşte cu mult normalul

c-tin-dudu-ionescu-ce-s-intamplat-ipj-olt-depaseste-mult-normalul.jpg

Fostul ministru de Interne, Constantin Dudu Ionescu

Poliţia din toată ţara este luată la control. Măsura vine după numeroasele scandaluri în care a fost implicată Poliţia în ultima perioadă, precum acuzaţiile de viol din IPJ Olt. Fostul ministru de Interne, Constantin Dudu Ionescu, spune la RFI că există o atitudine misogină în structurile MAI.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a dispus ca echipe de specialişti, formate din psihologi, sociologi şi ofiţeri din structurile de control să facă verificări la inspectoratele judeţene de Poliţie, pentru a fi identificate şi sancţionate practici discriminatorii în raport cu angajatele şi alte aspecte neconforme.

Fostul ministru de Interne, Constantin Dudu Ionescu, spune la RFI că se impune sancţionarea cazurilor de acest fel, dar recunoaşte că există o atitudine misogină în structurile Ministerului de Interne.

Scandal sexual Poliţie

Constantin Dudu Ionescu, fost ministru de Interne

AscultăDownload

"Există o reţinere în orice structură de tip militarizat, chiar dacă Ministerul de Interne nu mai e militarizat, cu excepţia Jandarmeriei, în ideea că ce caută femeia acolo. Şi de aici pot apărea tot felul de interpretări. Ce s-a întâmplat însă la Olt depăşeşte cu mult normalul, inclusiv normalul ăsta între ghilimele pe care am putea să ni-l atribuim nouă ca misogini", afirmă el.

"Sunt lucruri mult mai grave în interiorul Ministerului de Interne, în ideea în care există să zicem colaborări, între ghilimele, între infractori şi poliţişti, în ideea în care infractorul este tratat necorespunzător în sensul drepturilor omului şi aşa mai departe. Adică chestiunile astea sunt specifice Ministerului de Interne, iar relaţia dintre bărbaţii şi femeile din Ministerul de Interne este o relaţie cvasi-umană, să zicem. Dar oricât de cvasi-umană ar fi, ar trebui pedepsită, dacă există lucrurile astea", consideră Constantin Dudu Ionescu.

Controalele vin în urma scandalului declanşat luna trecuta, când poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior, Gheorghe Barbu, au ajuns la spital, după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.