Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atentat cu bombă la Cairo, înaintea unui referendum constituţional

atentat_bomba_cairo_inaintea_referendum_constitutional.jpg

Soldaţi egipteni (Foto: Reuters/Al Youm Al Saabi Newspaper)

Un atentat cu o bombă artizanală a avut loc marţi dimineaţă în zona unui tribunal din Cairo. Atacul s-a produs cu două ore înaintea deschiderii secţiilor de votare în cadrul unui referendum constituţional. Explozia nu a făcut morţi sau răniţi, declară un oficial din Ministerul egiptean de Interne, potrivit AFP.

Atentatul cu bombă a avut loc în cartierul Imbaba, din nord-vestul oraşului Cairo. Ferestrele tribunalului au fost sparte de suflul exploziei, iar faţada a fost puternic avariată. Un magazin din zonă a fost şi el afectat, în timp ce ferestrele unor imobile din apropiere s-au spart.

Atacurile s-au înmulţit în Egipt, după destituirea de către armată, vara trecută, a fostului preşedinte islamist, Mohamed Morsi.

Aproximativ 53 de milioane de egipteni sunt chemaţi la urne marţi şi miercuri, pentru a vota la referendumul pentru modificarea Constituţiei.

Consultarea populară pare să se transforme însă într-un adevărat plebiscit pentru generalul Abdel Fattah el-Sisi, vicepremier, ministru al Apărării, comandantul armatei, cel mai puternic om din ţară.