Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


50.000 de români şi bulgari aşteptaţi în Marea Britanie, după ridicarea restricţiilor

piata-muncii.jpg

50.000 de români şi bulgari aşteptaţi în Marea Britanie, după ridicarea restricţiilor

Aproximativ 50.000 de români şi bulgari vor veni în Marea Britanie anual după anularea restricţiilor impuse României şi Bulgariei, anul viitor, sugerează un think thank britanic, citat de BBC News Online. In acest context, ministrul de externe se declara nemulţumit de campania pornită în Marea Britanie împotriva românilor şi spune că aceştia nu sunt trataţi corect.

Ministrul de Externe Titus Corlăţean s-a declarat nemulţumit că tema valului de imigranţi români e folosită în precampania electorală din Marea Britanie. Seful diplomatiei romane a spus la Digi24 că românii nu sunt trataţi corect, deşi au contribuit prin munca lor la Olimpiada de la Londra şi la creşterea economică de acolo.
Intre timp in Marea Britanie continua campania impotriva romanilor si a bulgarilor. Un think tank britanic a publicat un raport in care arata ca aproximativ 50.000 de români şi bulgari vor veni în Marea Britanie anual după anularea restricţiilor impuse României şi Bulgariei, anul viitor. În schimb, miniştri britanici afirmă că un calcul în acest sens este dificil, iar Ministerul de Interne a anunţat că lucrează la măsuri destinate reducerii imigraţiei. Premierul David Cameron a declarat anterior că detaliile unor asemenea estimări "nu sunt încă" disponibile, iar ministrul pentru Comunităţi şi Administraţie Locală Eric Pickles a avertizat că un "aflux" de români şi bulgari, după deschiderea pieţei muncii în decembrie 2013, ar putea amplifica problemele cu locuinţele, existente deja în ţară. Începând de anul viitor, românii şi bulgarii, ca orice alţi cetăţeni UE, obţin un acces nerestricţionat pe piaţa muncii din M.Britanie, unde, în prezent, au nevoie de o autorizaţie.