Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Siria, zguduită de noi confruntări armate

Armata siriană bombarda cartierele din sudul Damascului duminică, în timp ce lupte violente aveau loc între soldaţi şi rebeli în mai multe regiuni ale ţării, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), transmite AFP, citată de Mediafax.

În nordul ţării, Alep şi regiunea sa erau teatrul unor lupte violente, care au cuprins mai multe cartiere ale oraşului şi localităţi din împrejurimi, potrivit surse.

În aceeaşi provincie, lupte violente aveau loc în jurul ''Bazei 46'' a armatei siriene, asediată de mai multe săptămâni de către rebeli, care au lansat un nou atac duminică, potrivit OSDH.

Artileria bombarda, de asemenea, provinciile Deraa/ sud/ şi Deir Ezzor /est/, unde rebelii au pus stăpânire sâmbătă, după săptămâni de lupte, pe un aeroport civil utilizat de elicoptere ale armatei aerului, a indicat sursa.

Sâmbătă, 142 de persoane şi-au pierdut viaţa în violenţele din Siria, dintre care jumătate erau civili, conform OSDH, care estimează la 39.000 numărul morţilor de la izbucnirea conflictului în urmă cu 20 de luni.