Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Hackerul "Guccifer" a fost prins de procurorii DIICOT

hacker.jpg

Hacker

Bărbatul în vârstă de 40 de ani este suspectat că a spart conturile de email ale unor persoane publice, printre care şi pe cel al directorului SRI George Maior

Bărbatul din Arad este suspectat de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că a accesat, fără drept, conturile de e-mail ale unor persoane publice din România şi a divulgat conţinutul corespondenţei, în scopul denigrării persoanelor în cauză. In comunicatul Poliției Române se arată că printre persoanele afectate se află șeful SRI George Maior, George Bush și Colin Powell.

Lista victimelor lui „Guccifer” este lungă și cuprinde nume mari ca actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al preşedintelui Richard Nixon și Laura Manning Johnson, fost analist CIA.

Guccifer nu e la primul derapaj. Bărbatul este acuzat că, în perioada octombrie 2010 - iulie 2011, a accesat fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail şi conturile aferente platformei de socializare Facebook care aparțineau mai multor vedete din România. Același bărbat a fost condamnat în 2012 la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Atunci hackerul activa sub denumirea "Micul fum".