Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


FBI şi DIICOT, la vânătoare de hackeri români

fbi-diicot-vanatoare-hackeri-romani.jpg

Hackeri români, prinşi de FBI şi DIICOT.

O reţea de hackeri români a fost anihilată marţi de FBI împreună cu DIICOT. 20 de persoane au fost duse la audieri, fiind suspectate că au clonat peste 500 de mii de carduri. Paguba se ridică la peste 25 de milioane de dolari.

La operaţiune au participat serviciile secrete din Statele Unite, FBI şi anchetatori din Australia. Reţeaua de hackeri români este suspectată că ar fi clonat peste 500 de mii de carduri.

Potrivit comunicatului DIICOT, învinuiţii au utilizat mai multe societăţi comerciale care au ca obiect de activitate furnizarea unor servicii IT, pentru crearea şi întreţinerea unei infrastructuri informatice, care să permită accesul fără drept, cu încălcarea măsurilor de securitate şi cu scopul obţinerii de date informatice, în sistemele informatice, care aparţin unor companii străine.

Astfel, membrii grupării interceptau fără drept transmisiile de date informatice nepublice între sistemele implicate în realizarea sau autentificarea plăţilor cu cărţi de credit, cu ajutorul unor aplicaţii special concepute în acest sens.

Procurorii susţin că numai în perioada decembrie 2011-octombrie 2012, prin intermediul unui "magazin" virtual specializat, s-au vândut cu câte patru dolari 68 de mii de carduri, membrii grupării obţinând astfel un profit de 270 de mii de dolari.

Persoanele cercetate în acest caz ar fi efectuat operaţiuni frauduloase, totalizând peste 25 de milioane de dolari, au precizat procurorii DIICOT.