Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kiev: Pe baricade. Nu este răscoala tinerilor!

Atmosfera rămâne tensionată în Ucraina. În câteva oraşe importante protestatarii au preluat primării şi  consilii locale. În unele locuri i-au obligat pe guvernatorii regiunilor, impuşi de la centru de administraţia Ianukovici, să îşi dea demisia. Extinderea Euromaidanului nu se va putea face paşnic, crede jurnalistul Hotnews.ro Vlad Mixich, aflat la Kiev.  Acolo, în jur de 2.000 de protestatari „permanenţi” îndură geruri de –18 grade noaptea, şi de –10 grade ziua, dar nu se dau bătuţi. Euromaidanul este organizat milităreşte. Detalii, în interviul audio ataşat.

Liderii opoziţiei sunt dezamăgiţi că au obţinut doar concesii modeste la negocierile cu preşedintele Viktor Ianukovici de joi seară. Manifestanţii spun că rămân mobilizaţi până când şeful statului va demisiona. Reprezentanţii opoziţiei au făcut apel la calm, pentru evitarea vărsării de sânge. În ultimele zile s-au înregistrat 5 morţi şi peste 300 de răniţi.
În acest context tensionat este aşteptat, astăzi, la Kiev, comisarul european pentru Extindere şi Politica de Vecinatăte Stefan Fule.

 
jurnalistul Hotnews.ro Vlad Mixich