Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


O stație de radio australiană anulează un program care s-a soldat cu o tragedie

Programul de radio al unei stații australiene a cărei păcăleală a declanșat un șir de evenimente ce au dus la moartea unei asistente medicale la Londra nu va mai fi reluat.

Radio 2 DAY FM din Sydney a anunțat de asemenea că cei doi disc-jockey suspendați după păcăleala în urma căreia asistenta Jacintha Saldanha s-a sinucis în 7 decembrie 2012 sunt în continuare angajați și că rolul lor viitor urmează a fi stabilit după revenirea lor la lucru.

Mel Greig și Michael Christian sunaseră spitalul Edward al VII-lea și se dăduseră drept Regina Elisabeta a II-a și respectiv Prințul moștenitor Charles, tatăl Prințului William, pentru a întreba cum se simte soția sa Kate, care este însărcinată cu primul ei copil și era internată acolo.

Asistenta Jacintha Saldanha, care răspunsese la telefon, fără însă a da detalii, a fost găsită moartă la locuința ei din centrul Londrei, decedată ca urmare a unei sinucideri prin spânzurare.

Autoritatea audiovizuală din Australia a declanșat o anchetă pentru a stabili dacă 2 DAY FM a încălcat vreo regulă difuzând această emisiune.

Postul de radio a promis de asemenea să doneze circa jumătate de milion de dolari din profiturile realizate din publicitate familiei Jacinthei Saldanha.