Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ninsorile închid şcolile şi universităţile

Intemperiile care afectează cea mai mare parte a ţării suspendă activitatea în mai multe şcoli şi universităţi. Duminică, Universităţile din Bucureşti şi Piteşti, precum şi şi Universitatea Valahia din Târgovişte au decis să suspende, luni, activitatea didactică, informează Ministerul Educaţiei Naţionale. În plus, şcolile şi grădiniţele din Bucureşti vor fi închise în următoarele două zile. Şcolile vor fi închise, luni, în alte 26 de judeţe.

Universitatea Bucureşti, Universitatea din Piteşti şi Universitatea Valahia din Târgovişte au decis suspendarea activitatea didactică programată pentru luni, informează Ministerul Educaţiei Naţionale, citat de Mediafax.

Anterior, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a solicitat rectorilor instituţiilor de învăţământ superior din ţară să asigure studenţilor, care nu se pot prezenta la examene din cauza vremii nefavorabile, posibilitatea de a susţine respectivele examene într-o altă zi.

În plus, şcolile şi grădiniţele din Capitală vor fi închise luni şi marţi, a decis Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, în urma discuţiilor cu primarul Sorin Oprescu şi cu prefectul Capitalei.

Astfel, vor fi închise 425 de unităţi de învăţământ, între care 296 de şcoli şi 129 de grădiniţe, în care sunt încadraţi aproximativ 242.000 de preşcolari şi elevi.

De asemenea, toate unitățile de învățământ din județul Călărași vor rămâne închise luni, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, iar în județul Ialomița vor fi deschise, luni, doar grădinițele cu program prelungit, pentru a nu-i pune în dificultate pe părinții care au serviciu și nu au cu cine-și lăsa copiii.

În total, şcolile din 26 de judeţe vor rămâne închise luni.