Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viceprimar Bucureşti: Aleile şi trotuarele vor fi curăţate de voluntari până în week-end, ne ajută jandarmii şi ISU

Primăria Capitalei a aplicat amenzi de peste 105 mii de lei agenţilor economici care nu şi-au curăţat trotuarele de zăpadă, declară la RFI viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu. El spune că aleile şi trotuarele vor fi curăţate până în week-end cu ajutorul jandarmilor şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Viceprimarul Marcel Nicolaescu le cere agenţilor economici să-şi cureţe zăpada din faţa magazinelor: "Dorim ca şi agenţii economici, proprietarii, administratorii de blocuri să ne ajute şi să reuşească în perioada următoare să-şi degajeze zăpada din faţa blocurilor sau agenţilor economici. Numai ieri s-au aplicat foarte multe amenzi, peste 105 mii de lei şi vreo 300 de somaţii adresate agenţilor economici, care nu înţeleg că au în atribuţiuni şi degajarea zăpezii din faţa firmelor pe care le au în administrare. Deja, departamentul de control, prin toţi salariaţii sunt în control la toţi agenţii economici, ca să-şi rezolve această problemă, cu zăpada pe care o au în faţa firmelor".

Întrebat cine va curăţa trotuarele care nu trec prin faţa magazinelor, blocurilor sau caselor, Marcel Nicolaescu a răspuns: "Avem implicaţi voluntari foarte mulţi şi aici un respect deosebit pentru jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care au venit cu peste 200 de militari şi care ne-au ajutat efectiv la degajarea zăpezii pe trotuarele din Centrul Istoric şi nu numai. Împreună cu ei vom face astăzi un grafic şi acolo unde sunt trotuare comune vom acţiona".

Aleile şi trotuarele vor fi curăţate până în week-end, susţine viceprimarul Capitalei. "Acum un sfert de oră am vorbit cu comandantul de la Jandarmerie pe Bucureşti, solicitându-mi vreo 200 de lopeţi, pentru a acţiona în perioada următoare pe aceste alei care sunt comune şi nu aparţin agenţilor economici sau blocurilor. Eu cred că în week-end vor fi curăţate", spune Marcel Nicolaescu.

Viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre deszăpezirea trotuarelor