Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atletul Oscar Pistorius, inculpat pentru uciderea prietenei sale

atletul-oscar-pistorius-inculpat-uciderea-prietenei-sale.jpg

Atletul sud-african, Oscar Pistorius (Foto: Reuters/Dylan Martinez)

Celebrul atlet Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, ipoteza unui accident, lansată iniţial de presă sud-africană fiind exclusă. Poliţia precizează că victima a fost atinsă la cap şi la braţ de patru gloanţe şi a murit pe loc.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei locale declară că au existat în trecut rapoarte privind dispute familiale ce au avut loc la domiciliul acuzatului.

Iniţial, presa locală a scris că Oscar Pistorius şi-a confundat prietena cu un hoţ, incidentul petrecându-se în noaptea de miercuri spre joi.

Poliţia precizează că victima a fost atinsă la cap şi la braţ de patru gloanţe şi a murit pe loc.

Femeia este Reeva Steenkamp (30 de ani), fost top-model sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud.

Supranumit Blade Runner, pentru cele două proteze de carbon în formă de lamă cu care aleargă, atletul va veni joi în faţa unui tribunal din Pretoria.

Oscar Pistorius a intrat în istoria atletismului mondial la Jocurile Olimpice de la Londra, când a devenit primul alergător cu ambele picioare amputate, care a concurat în competiţiile olimpice rezervate sportivilor fără dizabilităţi. În palmaresul său figurează şase titluri de campion la Jocurile Paralimpice, o medalie de argint şi una de bronz.