Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Oscar Pistorius, din nou în faţa instanţei

oscar-pistorius-nou-fata-instantei.jpg

Ştirile despre arestarea lui Oscar Pistorius sunt peste tot (Foto : Reuters/Siphiwe Sibeko).

Oscar Pistorius va avea marţi o nouă înfăţişare la Tribunalul din Pretoria (Africa de Sud). Avocaţii apărării vor cere eliberarea provizorie a atletului sud-african, acuzat că a ucis-o pe prietena sa, manechinul Reeva Steenkamp, în noaptea de Sf. Valentin.

Va rămâne Oscar Pistorius la închisoare până la proces sau ar putea beneficia de un regim de libertate provizorie? Familia atletului, care contestă teoria uciderii cu bună ştiinţă a angajat cei mai grei avocaţi ai Baroului, pentru a-l apăra pe sportiv: Barry Roux şi Kenny Oldwadge.

Avocaţii s-au pus deja pe treabă. Însoţiţi de un reputat medic legist, ei s-au dus la casa lui Pistorius, unde a murit prietena sa, Reeva Steenkamp. Apărătorii sportivului s-au întâlnit de câteva ori cu atletul, în celula sa dintr-un comisariat de Poliţie din oraşul Pretoria.

De partea ei, acuzarea se opune eliberării provizorii şi pledează pentru crimă cu premeditare.

Ministerul Public l-a însărcinat cu acest dosar pe unul dintre cei mai mari procurori ai Africii de Sud, Gerrie Nel, recunoscut pentru că l-a trimis la închisoare pentru corupţie pe puternicul şef al Poliţiei sud-africane, Jackie Selebi.

Decizia privind eliberarea provizorie a lui Oscar Pistorius va depinde de un judecător experimentat, Desmond Nair.