Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Copiii supraponderali şi obezi beneficiază de consiliere psihologică

copii-supraponderali.jpg

Copiii supraponderali şi obezi beneficiază de consiliere psihologică

Copiii supraponderali şi obezi, dar şi părinţii acestora vor fi consiliaţi psihologic, medical, nutriţional şi sportiv în cadrul unei campanii, numită "Trăim sănătos!". Iniţiativa aparţine Fundaţiei Wings şi Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Programul împotriva obezităţii infantile se adresează copiilor cu vârste cuprinse între şase şi 14 ani din Bucureşti, în prezent fiind vorba de un proiect pilot. Înscrierile pot fi făcute până în septembrie 2013, astfel că mai mult de 100 de copii cu probleme grave de greutate vor beneficia gratuit de activităţi sportive sub supravegherea unor antrenori, precum şi de consiliere psihologică, nutriţională şi medicală.

Preşedintele fundaţiei Wings Rebeca Walter spune că adolescenţii şi copiii cu probleme de greutate nu au încredere în ei, sunt nemulţumiţi de aspectul lor fizic şi sunt mai predispuşi la a avea rezultate slabe la învăţătură, la a fi izolaţi sau la a avea perspective mai reduse în găsirea unui loc de muncă.

De asemenea, Rebeca Walter susţine că de cele mai multe ori părinţii sunt responsabili de problemele de greutate ale copiilor. Ultimele studii efectuate la nivelul Uniunii Europene clasează România pe locul al treilea în Europa, după Grecia şi Iugoslavia, în ce priveşte obezitatea infantilă, în condiţiile în care în anul 2003 statisticile europene situau România pe locul 23.

Datele recente arată că 50 la sută dintre români sunt supraponderali şi 25 la sută sunt obezi. La nivel european, din cei 5,5 milioane de oameni afectaţi de obezitate, doar 10 la sută merg la un control medical şi numai unu la sută dintre ei sunt incluşi într-un program naţional de educaţie împotriva obezităţii.