Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atentat cu 34 de victime în Irak

Cel puţin 34 de oameni au murit, duminică, într-un atentat sinucigaş comis la sud de Bagdad. Un terorist kamikaze a detonat un microbuz plin cu explozibil în mijlocul unei cozi de maşini formate la un baraj rutier al poliţiei afgane. Alte 167 de persoane au fost rănit, anunţă surse medicale şi de securitate.

Cinci poliţişti, două femei şi cinci copii figurează printre victimele acestui atentat care s-a produs într-un moment de trafic intens, la intrarea dinspre nord a oraşului Hilla, la 95 de kilometri sud de Bagdad, potrivit acestor surse, citate de Mediafax.

Postul de televiziune publică Al-Iraqiya a afirmat că doi asistenţi ai cameramanului Mouthanna Abdelhussein şi Khaled Abed Thamer, au fost ucişi în atac.

"Am văzut un foc imens care acoperea tot baraj şi maşinile din jur", a anunţat Salam Ali, rănit la piept şi la mână, după ce a fost transferat la spitalul din Hilla.

"Multe persoane nu au putut ieşi din maşini", a adăugat el.

Kazem Abdelhussein, un alt martor ocular în vâstă de 18 ani, a afirmat că a văzut părţi metalice care constituiau structura barajului proiectate la câteva zeci de metri de locul atentatului.

În restul ţării, cinci persoane şi-au pierdut viaţa în diferite atacuri duminică, dintre care doi soldaţi au fost ucişi la un baraj la Abu Ghraib, la vest de Bagdad.