Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tragedia aviatică din Asia, învăluită în mister

tragedia_aviatica_din_asia_invaluita_in_mister.jpg

Sursa imaginii: 
(Foto: Reuters)

Autorităţile din Malaysia au extins zona de căutare a avionului Boeing 777, dispărut sâmbătă de pe radare, anunţă autorităţile locale, citate de AFP. Căutările au rămas fără rezultat până luni, în ciuda anunţului privind descoperirea unor posibile rămăşiţe în largul Vietnamului.

Mister este cuvântul ce poate descrie cel mai bine situaţia, după dispariţia avionului Boeing 777 de pe radare. Multe întrebări sunt în continuare fără răspuns, după mai bine de 48 de ore de la această tragedie aviatică.

"Zona de căutare a fost extinsă în Marea Chinei de Sud", a anunţat directorul Autorităţii aeronautice malaysiene, Azharuddin Abdul Rahman. De asemenea, vor fi efectuate căutări şi pe coasta de vest a Malaysiei.

Avionul aparţine companiei Malaysian Airlines şi zbura între Kuala Lumpur şi Beijing, având la bord 227 de pasageri de 14 naţionalităţi şi 12 membri ai echipajului. Aeronava a dispărut de pe radare sâmbătă.

China a cerut luni Malaysiei "intensificarea eforturilor". "Malaysia acordă importanţă acestui incident şi dă dovadă de o atitudine sinceră, dar, ţinând cont de situaţie, Malaysia trebuie să-şi intensifice eforturile", a declarat Qin Gang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Numeroase rude ale pasagerilor din avion şi-au exprimat furia, criticând gestionarea crizei "fără transparenţă" şi absenţa informaţiilor.

Căutările au rămas fără rezultat până luni. Soarta zborului care făcea legătura între Kuala Lumpur şi Beijing rămâne învăluită în mister.

"Din nefericire, nu am găsit nimic care să aparţină avionului şi cu atât mai puţin aparatul", a precizat directorul aviaţiei civile din Malaysia, Azharuddin Abdul Rahman, care a apreciat că dispariţia este "uimitoare".