Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Uli Hoeness refuză să facă recurs după condamnarea la închisoare

uli_hoeness_refuza_sa_faca_recurs_dupa_condamnarea_la_inchisoare.jpg

Uli Hoeness, într-o fotografie de arhivă din noiembrie 2013 (Foto: Reuters/Michaela Rehle)

Preşedintele clubului Bayern Munchen nu va face recurs, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru fraudă fiscală. Uli Hoeness a anunţat vineri că a demisionat din funcţie.

Uli Hoeness a fost condamnat joi la trei ani şi jumătate de închisoare pentru o fraudă fiscală de peste 27 de milioane de euro. El spune acum că nu va face recurs, potrivit AFP.

"După ce am discutat cu familia mea, am decis să accept decizia Tribunalului din Munchen cu privire la situaţia mea fiscală. Le-am cerut avocaţilor mei să nu facă recurs. Acest lucru corespunde ideii mele de decenţă, de responsabilitate personală. Evaziunea fiscală este greşeala vieţii mele. Îmi asum consecinţele acestei greşeli", explică şeful lui Bayern Munchen.

Uli Hoeness a anunţat de asemenea că a demisionat de la gruparea bavareză. "Demisionez cu efect imediat din funcţiile mele de preşedinte al FC Bayern Munchen şi al Consiliului de Supraveghere. Vreau să îmi feresc clubul de orice prejudiciu. FC Bayern Munchen este opera vieţii mele şi va rămâne astfel. Voi rămâne legat de acest club fantastic şi de membrii săi într-un alt mod, atât timp cât sunt în viaţă", a precizat Hoeness într-un comunicat.

Acest caz a apărut anul trecut, când presa germană a scris că Hoeness a ascuns importante sume de bani în Elveţia. El s-a autodenunţat fiscului german.