Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Papa Francisc, la prima rugăciune Angelus: Puțină milă schimbă lumea

pope-francis1.jpg

Sursa: www.catholicherald.co.uk

Papa Francisc a oficiat, duminică, în fața a peste 150.000 de credincioși, prima sa rugăciune Angelus, de la fereastra apartamentului său din Piaţa Sfântul Petru. Suveranul Pontif a amintit din nou de soarta celor săraci și a făcut apel la milă pentru cei încercați de soartă. Papa Francisc a fost aclamat de mulțime, la a doua sa apariție în public de la alegerea sa în urmă cu 4 zile, notează AFP. Pe 19 martie, Papa Francisc va fi învestit oficial în funcție.

"Bună ziua. După prima noastră întâlnire, miercuri (ziua alegerii sale), sunt bucuros să vă salut în această duminică, ziua Domnului (...), într-o piaţă care, cu ajutorul presei, capătă dimensiunea lumii" întregi, a spus el, după ce a fost primit cu aclamaţii, scrie Mediafax.

După rugăciunea Angelus, în care a insistat asupra importanţei milei, mulţimea, care umplea Piaţa până la nivelul aleii ce duce la colonada lui Bernini, l-a aclamat din nou pe Papa argentinian.

"Adresez un salut cordial tuturor pelerinilor, cărora le mulţumesc pentru primire", a spus el.

La fel ca la prima sa apariţie în public, miercuri seara, imediat după ce a fost ales, Papa a cerut din nou mulţimii să se roage pentru el. "Rugaţi-vă pentru mine, vă cer", a spus el.

"Dumnezeu nu oboseşte niciodată să ne ierte, noi suntem cei care nu ne obosim să îi cerem iertare (...). El este părintele plin de dragoste ce iartă întotdeauna şi îi este milă de noi toţi", a continuat el. "Un pic de milă schimbă lumea, face lumea mai puţin rece şi mai dreaptă", a adăugat Suvernaul Pontif.

Jorge Bergoglio, un argentinian, dar a cărui familie are origini piemonteze, a revenit, de asemenea, asupra numelui pe care l-a ales. "Am ales numele patronului Italiei, Francisc din Assisi, iar acest lucru întăreşte legătura mea spirituală cu acest pământ unde ştiţi că se află originea familiei mele", a spus Papa Francisc.

"Duminică plăcută, poftă bună", le-a spus Papa credincioşilor la final, fidel stilului său de om bun şi simplu.

Marți, 19 martie, Papa Francisc va fi învestit oficial în funcție, în fața a peste un milion de credincioşi din Italia şi din întreaga lume.

 
 
Pe aceeasi tema: