Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(Galerie foto) Bucureştiul ca-ntr-o carte poştală de Anul Nou...

Bucureştiul arată la început de primăvară ca-ntr-o zi de ianuarie: trotuare albe, maşini îngropate sub nămeţi şi viscol enervant. La primele ore ale dimineţii era puţină lume pe străzile din Drumul Taberei. Maşinile, ca şi inexistente... Semn că bucureştenii au luat în serios, cel puţin în prima parte a zilei, avertizarea Cod Portocaliu, retrogradată între timp la statutul de Cod Galben.

Pe străzi, doar autobuze... Maşini mici, una pe minut... Oameni puţini pe trotuare... Atmosferă ca de 1 ianuarie, după un Revelion obositor, în care am spart podelele de prea mult dans...

Pustietatea de pe străzile din cartierul Drumul Taberei îmi aminteşte de Sommet-ul Francofoniei, găzduit de Capitala României acum câţiva ani, când maşinile au dispărut subit de pe străzi, pentru a face loc coloanelor oficiale care veneau de la aeroport spre centru.

Pe alei, câţiva şoferi plictisiţi îşi curăţă parbrizul de zăpadă. Până şi câinii au dispărut, iar Drumul Taberei nu duce deloc lipsă de maidanezi... Un căţel bulversat de peisaj şi cu zăpadă pe nas se uită nedumerit când la mine, când la o doamnă care-şi curăţă maşina... Alege până la urmă să mă latre pe mine, probabil enervat că am îndrăznit să-i fac o poză.

În staţia de tramvai mă aşteptam să văd o mare de oameni... Nimic! Doi-trei pasageri cu feţe roşii de la vânt se mută de pe un picior pe altul, în aşteptarea celebrului 41, care vine... normal. Ba chiar câte două tramvaie în acelaşi timp.

Ajung la serviciu, iar pe alei mai văd doi câini. Măricei. Bag mâna în husa aparatului foto, când unul dintre ei mă fixează cu privirea din depărtare. Bag mâna la loc în buzunar şi merg liniştit mai departe. O poză cu un maidanez înzăpezit e de ajuns pentru o zi de martie...

 

„Toate măsurile privind reducerea cheltuielilor sună foarte util, ca să nu zic chiar frumos. Singura problemă este că la acest Guvern, toate afirmaţiile şi toate măsurile încep cu "o să facem”.

Teaser: 

„Toate măsurile privind reducerea cheltuielilor sună foarte util, ca să nu zic chiar frumos. Singura problemă este că la acest Guvern, toate afirmaţiile şi toate măsurile încep cu "o să facem”.

Autori: 
Zona: 
România
Categorie: 
Invitatul dimineţii