Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alerta de tsunami din Chile a fost ridicată. Bilanţul seismului creşte

alerta_tsunami_chile_fost_ridicata_bilantul_seismului_creste.jpg

Locuitori din Chile, refugiaţi pe coline, de teama unui tsunami (Foto: Reuters/Cristian Vivero)

Autorităţile din Chile au ridicat alerta de tsunami, după seismul de 8,2 grade pe Scara Richter. Între timp, Indonezia a avertizat miercuri că un minitsunami ar putea atinge coastele sale şi a cerut populaţiei să se îndepărteze de maluri, potrivit AFP.

Chile a scăpat de pericolul unui tsunami. Serviciul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a anulat alerta declanşată pentru o parte a zonei de coastă, în urma cutremurului de 8,2 grade pe Scara Richter.

"Alerta de tsunami este anulată la nivelul întregii ţări", a anunţat ministrul de Interne, Rodrigo Penailillo, care prezintă şi un nou bilanţ al seismului din Chile: şase morţi.

Preşedintele chilian Michelle Bachelet a decretat stare de catastrofă naturală în regiunile Arica şi Tarapacan, în zona de nord a ţării.

Indonezia a avertizat miercuri că un minitsunami generat de acest cutremur ar putea atinge coastele în următoarele ore, cerând populaţiei să se îndepărteze de maluri.

Valuri de circa 50 de centimetri maxim "vor lovi probabil mai multe regiuni din Indonezia" începând de joi, a anunţat purtătorul de cuvânt al agenţiei pentru gestionarea catastrofelor naturale, Sutopo Purwo Nugroho.

Alerte de tsunami au fost lansate anterior în Chile, Peru, Honduras şi Ecuador.