Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Revoluționarii își cer banii înapoi

revolutionar-2.jpg

FOTO: evz.ro

Negocieri la Guvern între reprezentanții revoluționarilor și ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop. Discuțiile au loc după ce sute de revoluţionari au protestat ieri la sediul PSD și la Palatul Victoria, supărați că și-ar putea pierde indemnizațiile. 

Legea recunoştinţei faţă de eroii şi luptătorii care au contribuit la Revoluţia din 1989 a fost modificată în ultima ședință de Guvern de anul trecut astfel că revoluționarii vor fi obligaţi să obţină noi certificate ca să ia banii.  Iar documentele trebuie să ateste că "au avut un rol determinant" la Revoluţie.

Este nevoie de o clarificare a situației, explică la RFI jurnalistul Liviu Avram, redactor șef adjunct Adevărul, mai ales că printre cei care au certificate de revoluționar s-au strecurat și impostori.

De asemenea, indemnizațiile pentru luptătorii cu merite deosebite, suspendate de Guvernul Boc în 2010 din cauza crizei economice, ar trebui anulate, crede Liviu Avram (audio). În opinia jurnalistului, merită recompensați doar românii care au avut în familie morți sau răniți în evenimentele din decembrie 1989.

Premierul Victor Ponta a cerut Corpului de Control să verifice activitatea  din ultimii 25 de ani a Secretariatului de Stat pentru Revoluționari.

 

 

 

Jurnalistul Liviu Avram, redactor șef adjunct Adevărul, intervievat de Magda Prelipceanu