Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atacatorii de la Charlie Hebdo, încercuiţi de Poliţia franceză

soldati.jpg

REUTERS/Christian Hartmann

Regiunea din nordul Franței, unde au fost reperați joi autorii atacului de la sediul publicației Charlie Hebdo, a fost plasată la nivel maxim de alertă antiteroristă, au anunțat joi serviciile premierului Manuel Valls, citate de AFP.

UPDATE 9: Nouă persoane sunt în prezent reținute în cadrul anchetei privind atentatul de la redacția Charlie Hebdo, a declarat joi ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve. Potrivit acestuia, în urma apelului la cetățeni 'peste 90 de martori au contactat autoritățile' pentru a furniza informații.

 

UPDATE 8: Urmărirea continuă la Longpont.

UPDATE 7: Potrivit Le Parisien, numeroși agenți ai forțelor de securitate sunt desfășurați la Corcy. Polițiștii bat la fiecare ușă din sat pentru a-i întreba pe locuitori dacă au văzut pe cineva suspect.

UPDATE 6: Primarul din Crépy-en-Valois, contactat de Reuters, a infirmat informația difuzată anterior de France 3 Picardie, conform căreia Chérif Kouachi și fratele său Said s-ar afla într-o casă din comună.

Jurnaliştii, prezenţi în număr mare pe teren.

Update 5: Autorităţile franceze au instituit nivelul maxim de alertă în zona din nordul Franţei unde s-ar afla autorii atacului terorist comis miercuri la redacţia Charlie Hebdo.

Update 4: Potrivit Le Figaro, forţele de ordine au fost dispuse pe o zonă extinsă de căutari, în jurul localităţii Crépy-en-Valois. Cei doi bărbaţi înarmaţi ar putea fi în pădurea de lânga Villers-Cotterets.

Update 3: Forţele speciale Raid şi GIGN au fost amplasate în apropiere de Villers-Cotterêts.

Update 2 : Două drapele jihadiste şi aproximativ zece cocteiluri Molotov au fost găsite de anchetatori în maşina abandonată la Paris, miercuri, de autorii atacului de la redacţia săptămânalului Charlie Hebdo, au anunţat surse apropiate dosarului, citate de AFP.

Update 1: Chérif Kouachi, principalul suspect în cazul atentatului care a vizat redacţia Charlie Hebdo, are legături, prin filiera fundamentalistă Buttes-Chaumont, cu reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, afirmă experţi citaţi de postul francez RTL.

Două elicoptere Puma pentru transportul trupelor survolează în prezent localitatea Crepy-en-Valois, din departamentul Oise, după ce suspecţii în cazul atentatului de la redcaţia Charlie Hebdo au fost reperaţi la Villers-Cotterêts în cursul dimineţii.

Mai multe autovehicule ale jandarmeriei au fost de asemenea observate pe străzile din localitate.

Potrivit postului France 3 citat de Le Figaro, cei doi suspecţi s-ar fi baricadat într-o casă din Crepy-en-Valois.

Prefectura departamentului Oise a confirmat că o operaţiune de urmărire este în curs în localitate.

Forțele de ordine, din poartă în poartă la Corcy, în căutarea suspecților.

Parisul s-a confruntat miercuri cu cel mai sângeros atac comis în Franţa de un secol, respectiv un masacru cu arme Kalaşnikov în plină şedinţă de redacţie la publicaţia Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. Autorii atacului au fost identificaţi drept fraţii Cherif şi Said Kouachi, cunoscuţi de serviciile franceze antiterorism, care au fost daţi în urmărire.