Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Se schimbă întâia destinație turistică a lumii după atentatele de la Paris?

turn.jpeg

Se schimbă întâia destinație turistică a lumii după atentatele de la Paris?

Turiștii vor ocoli Franța? Aceasta este o întrebare după atentatele de la Paris. Secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, a exclus luni posibilitatea ca recentele atentate de la Paris să afecteze turismul în Europa, pentru că turiștii “nu se simt intimidați”, potrivit Europa Press, citată de Agerpres.

Franţa, principala destinaţie turistică a lumii, avea ca obiectiv atragerea a 100 de milioane de turişti străini pe an, faţă de 83 de milioane de turişi în 2012.  Pentru aceasta, Executivul de la Paris a pus la cale, anul trecut, o strategie care implica facilităţi de obţinere a vizelor, dezvoltarea accesului gratuit la Internet pe rutele turistice, creşterea numărului de magazine deschise duminica în zonele turistice intens frecventate samd. Pentru că, să nu uităm,  turismul este cea mai mare industrie a lumii, reprezentând 12% din PIB-ul mondial şi peste 200 de milioane de locuri de muncă la nivel global.

După atentatele de săptămâna trecută, soldate cu 20 de morți, turismul nu va suferi, crede secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai. Turiștii vor fi mai atenți și mai răbdători în ceea ce privește procedurile de control, "dar nu vor renunța la dreptul de a călători, la dreptul la educație și afaceri", a subliniat oficialul, în cadrul unui forum. Potrivit acestuia, toate țările membre ale ONU trebuie să se unească "în apărarea drepturilor omului".

Franța este vizitată mai ales de turiști europeni, germani și britanici în principal, dar numărul turiștiilor belgieni, luxemburghezi, italieni și spanioli care sosesc în Hexagon crește de la un an la altul.